RoelandErik-TSeverens-29_1024x684.jpg

Roeland Henkens:
als 1ste solotrompettist van Den Norske Opera & Ballet, heeft Roeland Henkens een prominente reputatie als zowel orkestmusicus, kamermusicus als solist. Hij is medeoprichter van het Belgische EBURON QUINTET, een koperkwintet waarmee hij de eerste prijs op het ‘8ième Concours International de Musique de Chambre de Lyon’ behaalde.  Roeland was al te horen in de grootste Europese concertzalen en speelde op historische sites zoals het Akropolismuseum in Athene. Naast verschillende groepsprijzen won Roeland ook individuele wedstrijden zowel op nationaal als internationaal niveau. In september 2016 won hij de trompet categorie in de Aeolus International Competition for Wind Instruments in Duitsland. In 2012 werd hij ook gehuldigd als winnaar van de cultuurprijs van de stad Beringen. 
Hij werd artiest in residentie van de vzw SWUK in 2017.

 Als dirigent is Roeland de huidige assistent-dirigent van het Stavanger Symphony Orchestra. In 2019 was hij assistent-dirigent in de Noorse Opera waar hij het orkest, koor en solisten dirigeerde in producties als Anne Petersdotter, Hänsel und Gretel en Tchaikovsky’s Onegin. In 2020 won hij een plaats als actieve deelnemer in het Noorse Dirigentforum.

In 2015 studeerde Roeland summa cum laude af aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main in de klas van Klaus Schuhwerk. Momenteel rondt hij het Masterdiploma directie af in het conservatorium van Oslo bij Ole Kristian Ruud en Sigmund Thorp.