FelixCellist - componist Felix Vermeirsch is 18 jaar en woont in Nieuwpoort.

Hij begon cello te spelen op 8 jaar. Sinds 2013 studeert hij cello aan de Kronberg Academy in Duitsland als beloftevol jong talent bij rising star Istvan Vardai. Hij slaagde voor de auditie als eerste Belg ooit: “uitzonderlijk natuurtalent met een buitengewone expressiviteit”, volgens de artistieke commissie van dit opleidingsinstituut voor buitengewoon begaafde jonge strijkers. Sinds 2016 studeert hij ook cello aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij France Springuel. Hij volgde masterclasses bij France Springuel, Roel Dieltiens, Marie Hallynck, Ivan Monighetti, Ana Chumachenko, Wolfgang Emanuel Schmidt, Frans Helmerson, Laszlo Fenyo, en Reinhard Latzko. Als kamermusicus gaf hij concerten samen met vooraanstaande musici als Christel Lee op het Yehudi Menuhin Festival in Gstaad, en met Nikita Boriso – Glebsky, Peijun Xu, Suyoen Kim en Guy Ben-Ziony op het festival Musik Miteinander in Kronberg. Hij is geselecteerd voor het prestigieuze Pablo Casals Festival 2017 in Prades (F).
In 2016 werd hij gekozen uit 160 cellisten als actieve deelnemer op Kronberg Academy’s  Cello Mesiterkurse & Konzerte. 
Datzelfde jaar won hij de eerste prijs op het Concours de Musique Breughel in Brussel: een cello aangeboden door luthier Fabien Gram. Hij won ook een bijzondere prijs op het Knopf-Wettbewerb in Düsseldorf. In 2014 won hij de eerste prijs op de internationale Edmond Baert wedstrijd in Brussel en werd hij finalist van de Internationale cellowedstrijd in Liezen in Oostenrijk. In 2013 won hij de eerste prijs op Belfius Classics in Brussel.
Felix speelt samen als solist met orkesten als Anima Musicae Chamber Orchestra, JeMOO, Vlaams Brabants Symphony Orchestra, Het Brugs Kamerorkest en Symfonieorkest Vlaanderen. Met deze orkesten speelde hij de celloconcerti van C.F.E. Bach, Saint Saëns, Lalo, Vivaldi (dubbelconcerto), Haydn in C, Haydn in D, Elgar en de Rococo Varaiaties van Tchaikovsky. Hij trad op in België, Frankrijk, Hongarije, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Rusland.

Felix Vermeirsch startte met componeren op 6 jaar en op zijn 12de kreeg hij de medaille Belgische Artistieke Promotie van SABAM voor zijn winnende compositie op de Cantabile compositiewedstrijd voor professionele componisten. Op zijn 14de werd hij laureaat van Belfius Classics in Brussel. Hij werd 3 keer laureaat van het compositieproject The timesthey are a-changin' van het Hermes –ensemble en kwam met zijn compositie “de 3 visioenen” in de aandacht van Kronberg Academy. Zijn compositie “the magic shell” is opgenomen op de CD Fingerprints van Radio Klara samen met composities van componisten als Annelies Van Parys en André Laporte.
Felix kreeg compositie – opdrachten van Kamerkoor Aquarius, het Brugs Kamerorkest en Concertgebouw Brugge.
Zijn inspirerende muziek wordt uitgevoerd op concerten en festivals in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Met zijn compositie Odysseus10 oogstte hij internationale faam op het Yehudi Menuhin Festival. Intussen zijn er 22 muziekboeken en 1 CD uitgegeven.

Als cellist - componist is hij laureaat 2017 van SPES.

Opnames:

Rococo Variaties van Tchaikovsky met Felix Vermeirsch en Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Karel Deseure

https://www.youtube.com/watch?v=TjfbjZfGcmI

Odysseus10 voor cello solo van Felix Vermeirsch

https://www.youtube.com/watch?v=rUvWIRN0UFw