Sara Jo Benoot Dieter De lathauwerDe jonge Belgische mezzosopraan Sara Jo Benoot ontwikkelde reeds op jonge leeftijd een passie voor opera. In 2013 behaalde ze haar Masterdiploma Klassieke Zang met specialisatie in Opera aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hierna volgde ze de opleiding tot Concertmusicus bij de Belgische bariton, Lionel Lhote, aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Sara Jo maakte haar debuut bij Opera Vlaanderen te Antwerpen en Gent in februari en maart 2015 als Neferneferuaten in de opera Akhnaten van Philip Glass onder de muzikale leiding van Titus Engel en in een regie van Nigel Lowery. Het Huis nodigde haar na deze productie onmiddellijk uit voor de vertolking van Emilia in Verdi’s Otello in maart 2016, gedirigeerd door Alexander Joel en geregisseerd door Michael Thalheimer.

Momenteel is Sara Jo lid van de Operastudio van de Opera in Keulen. Daar vertolkte ze reeds meerdere rollen in producties op de grote Bühne: un Pâtre, l'Écureuil en la Chatte in L’Enfant et les Sortilèges van Ravel, Bruidsmeisje in Le Nozze di Figaro van Mozart, beiden onder de muzikale leiding van François-Xavier Roth, Alisa in Donizetti's Lucia di Lammermoor, en Mrs. Páskova in The Cunning Little Vixen van Janáček. Ze was er ook reeds te zien in verschillende kinderopera‘s: als Matilda in King Arthur van Purcell, als Die Muse der Dichtung in Hoffmanns Erzählungen van Offenbach, en als Zweites Heinzelfrauchen en Dritte übermütige Kellnerin in de jazzopera Die Heinzelmännchen zu Köln van Ingfried Hoffmann.                                                                                                          

Sara Jo heeft deelgenomen aan verscheidene masterclasses met Silvana Bazzoni Bartoli, Anna Tomowa-Sintow, Larissa Diadkova, Sergei Leiferkus, Bruno de Simone, Wolfgang Brendel, Christoph Prégardien, Deborah Polaski en anderen. Ze heeft ook les gevolgd bij of samen gewerkt met andere gerenommeerde namen zoals Fiorenza Cossotto, Pretty Yende, Koen Kessels, Guy Joosten, Susanne Resmark, Geert Callaert en Dmitri Jurowski.

Sara Jo Benoot wordt momenteel gecoacht door Alexander Fedin en Jon Thorsteinsson.

http://www.sarajobenoot.com
copyright foto Dieter De Lathauwer