Elias foto 2Elias Agsteribbe was 6 jaar oud toen hij een contrafagot hoorde en dadelijk besliste om fagot en contrafagot te leren; vanaf zijn 9 jaar kon hij starten, en op dit moment doet hij dat nog steeds met dezelfde passie. Na zijn studies bij Koen Coppé in Roeselare voor fagot en kamermuziek, bij Pieter Nuytten aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, en bij Filip Neyens (contrafagot), volgt hij momenteel les aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Giorgio Mandolesi (solo fagottist bij het Orchestre de Paris) en Hans Agreda (contrafagottist bij Tonhalle Orchester Zürich).

In oktober 2013 behaalde Elias de eerste prijs in zijn categorie tijdens het Fagotconcours aan het Conservatorium van Amsterdam. Eén van de prijzen bestond erin dat hij enkele privélessen kreeg van Gustavo Nunez, de solofagottist van het Concertgebouworkest in Amsterdam.

Elias speelde in verschillende Vlaamse jeugdorkesten, waarmee hij concerten gaf in België, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Denemarken. Hij speelde ook bij enkele (semi)professionele orkesten als de Antwerpen Sinfonietta en Ensemble 1828.

Als laureaat van de solistenwedstrijd JeMOO mocht hij als solist optreden met het Jeugd en Muziekorkest van Oost-Vlaanderen. In november 2014 trad hij op voor Cofena in de blauwe zaal van de Singel in Antwerpen. Tijdens de Gentse Feesten 2015 mocht hij optreden tijdens het Jacobus Festival Oude Muziek als jong Gents toptalent.

In Zwitserland speelde hij met het Nationaal Jeugdorkest van Zwitserland (SJSO) en het Zurichs Jeugdorkest (JSOZ).

Elias wordt als jong talent gesteund door de Stichting Robus en de SWUK.