Liebrecht-Vanbeckevoort"De Steinway D-274/573.978 is formidabel opgenomen. Zo hoor je de grote concertvleugel maar zelden. Jos Boerland, de man achter Aliud, heeft daarmee een ware topprestatie neergezet.
 
De opname werd eind augustus, begin september gemaakt in de (grote) zaal van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. De pianist heeft zich - zo leert ons het colofon - eveneens actief met de editing en de mastering bemoeit. Dat maak je niet veel mee! Ondanks enige kleine kanttekeningen een zeer geslaagd recital"

Aart van der Wal, juli 2010 www.opusklassiek.nl/cd-recensies

Kinderszenen, opus 15 - Träumerei

 

 

 

 

Liebrecht Vanbeckevoort werd geboren op 26 september 1984 in Mechelen. Hij behaalde zijn meestergraad voor piano met grootste onderscheiding bij Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Dankzij de steun van de Robus Stichting, Fontys, Fulbright en de Belgian American Educational Foundation vervolmaakte Liebrecht zich de afgelopen jaren in Nederland bij Ton Demmers en Jan Wijn, in Duitsland bij Elissó Wirssaladze en in de Verenigde Staten bij Menahem Pressler en Russell Sherman.

Liebrecht werd in zijn jeugd reeds bekroond met verschillende pianoprijzen: hij werd laureaat van nagenoeg alle belangrijke nationale pianowedstrijden. Internationaal behaalde hij eerste prijzen van de concours 'Bach', 'Fontys', 'Kaufmann' en 'YPF' en werd hij laureaat van de 'International Steinway Competition' en de 'International Competition for Young Musicians'. In 2007 werd Liebrecht laureaat van de prestigieuze Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor piano; hij sleepte bovendien de beide publieksprijzen van de VRT en de RTBF in de wacht.

Liebrecht heeft op zijn jonge leeftijd reeds een pak concertervaring. Zo speelde hij reeds op 17-jarige leeftijd voor het Belgisch vorstenpaar en vergezelde hij de koninklijke hoogheden opnieuw bij hun officiële staatsbezoek aan Ierland in 2007. Hij trad op tijdens festivals van gerenommeerde musici als Philippe Herreweghe en Walter Boeykens, het Festival van Vlaanderen, het Festival de Wallonie en 'Les Sommets du Classique' in Crans-Montana.


In 2007 trad Liebrecht als exclusieve 'klassieke ster' op tijdens de befaamde 'Night of the Proms' in Antwerpen, waar hij twaalf keer het podium van een uitverkocht Sportpaleis beklom, begeleid door het orkest 'Il Novecento' o.l.v. Robert Groslot.


Hij concerteerde in andere Belgische prestigieuze concertzalen als die van het Paleis voor Schone Kunsten, Flagey en De Munt in Brussel, de Singel en de Elisabethzaal in Antwerpen, de Bijloke en het Capitole in Gent, het Concertgebouw in Brugge, het Casino in Knokke. In het buitenland stond hij op vooraanstaande podia in o.m. Luxemburg, Nederland, Ierland, Italië, Israël, Zwitserland, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

Liebrecht werkte samen met dirigenten als Callegari, Deneckere, Fritzsch, González, Goodwin, Herreweghe, Judd, Levi, Matchavariani, Van den Broeck, Varga, Vermeulen, Willens en Zollman, begeleid door orkesten als het Collegium Instrumentale Brugense, het Den Haag Kamerorkest, arc-en-ciel, de Kölner Akademie, het European Union Chamber Orchestra, de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Vlaams Radio Orkest en het Nationaal Orkest van België in concerti van Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Liszt, Tchaikovsky, Prokofiev en Rachmaninov.

Liebrecht is vaak te beluisteren op radio en televisie in binnen- en buitenland.
Van hem verscheen in 2008 al een solo-CD bij Phaedra Classics, gewijd aan Felix Mendelssohn, die door nationale en internationale pers zeer positief onthaald werd.


In de herfst van 2009 verscheen zijn tweede CD, gewijd aan Robert Schumann, bij Aliud Records.

Voor de komende seizoenen mag hij o.a. Yossif Ivanov, Roel Dieltiens, Justus Grimm, Aldo Baerten, Roeland Hendrikx, Jef Neve en Severin von Eckardstein onder zijn voornaamste muzikale partners rekenen.

Website:http://www.liebrechtvanbeckevoort.com/