Kugoni trioKugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2010. Kurt Bertels (saxofoon), Bert Koch (piano) en Nicolas Dupont (viool) vonden elkaar in gezamenlijk enthousiasme voor energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire.

Composities van Ida Gotkovsky, Dmitri Shostakovich, Astor Piazzolla, Paul Hindemith en vele anderen passeren de revue. Een extra focus ligt op de Belgische muziek, waarbij Kugoni Trio componisten van eigen bodem aanspoort om te schrijven voor hun bezetting. Zo werden reeds werken als ‘Til Minne om Kjaerlighet’ (Erik Desimpelaere), ‘New Stairs’ (Jeroen d’Hoe), ‘LedA’ (Hanne Deneire), ‘Hoffnung’ (Bernd van Hulle) gecreëerd. Voorts schreven ook Jan Van Damme, Benjamien Lycke, Ruud Roelofsen en Wilfried Westerlinck reeds werken voor het trio. Werken van de Belgen Paul Gilson, Franz Constant en Wouter Lenaerts behoren ook tot het repertoire.

Het trio was in België reeds op talrijke plaatsen te gast, onder andere in de zaal ‘Henry Leboeuf’ van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) en Flagey te Brussel, in de Academiezaal van Sint-Truiden, in het Lemmensinstituut te Leuven, in het Concertgebouw van Brugge, in AMUZ te Antwerpen,… en is een graag geziene gast in talrijke Culturele Centra in België.

Kugoni Trio werd uitgenodigd om op te treden op festival- en cultuurdagen als ‘Iedereen Klassiek’ (Brugge), ‘Cultuurmarkt’ (Antwerpen), ‘KlaraFestival’ (Brussel) en ‘Festival Van Vlaanderen’ (Kortrijk), en verzorgde ook in het buitenland meerdere concerten, onder andere in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Kugoni Trio maakte opnames voor Radio Klara, Musiq3 en was te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.

Het trio werd in november 2013 verkozen tot laureaat van Supernova (vroeger Gouden Vleugels), en won in februari 2015 de eerste prijs op de Forte-wedstrijd.