Kugoni trioKugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2010. Kurt Bertels (saxofoon), Bert Koch (piano) en Nicolas Dupont (viool) vonden elkaar in gezamenlijk enthousiasme voor energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire.

Composities van Ida Gotkovsky, Dmitri Shostakovich, Astor Piazzolla, Paul Hindemith en vele anderen passeren de revue. Een extra focus ligt op de Belgische muziek, waarbij Kugoni Trio componisten van eigen bodem aanspoort om te schrijven voor hun bezetting. Zo werden reeds werken als ‘Til Minne om Kjaerlighet’ (Erik Desimpelaere), ‘New Stairs’ (Jeroen d’Hoe), ‘LedA’ (Hanne Deneire), ‘Hoffnung’ (Bernd van Hulle) gecreëerd. Voorts schreven ook Jan Van Damme, Benjamien Lycke, Ruud Roelofsen en Wilfried Westerlinck reeds werken voor het trio. Werken van de Belgen Paul Gilson, Franz Constant en Wouter Lenaerts behoren ook tot het repertoire.

Het trio was in België reeds op talrijke plaatsen te gast, onder andere in de zaal ‘Henry Leboeuf’ van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) en Flagey te Brussel, in de Academiezaal van Sint-Truiden, in het Lemmensinstituut te Leuven, in het Concertgebouw van Brugge, in AMUZ te Antwerpen,… en is een graag geziene gast in talrijke Culturele Centra in België.

Kugoni Trio werd uitgenodigd om op te treden op festival- en cultuurdagen als ‘Iedereen Klassiek’ (Brugge), ‘Cultuurmarkt’ (Antwerpen), ‘KlaraFestival’ (Brussel) en ‘Festival Van Vlaanderen’ (Kortrijk), en verzorgde ook in het buitenland meerdere concerten, onder andere in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Kugoni Trio maakte opnames voor Radio Klara, Musiq3 en was te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.

Het trio werd in november 2013 verkozen tot laureaat van Supernova (vroeger Gouden Vleugels), en won in februari 2015 de eerste prijs op de Forte-wedstrijd.

 

In 2010 besloten 4 jonge Brusselaars met gelijkgestemde muzikale ideeën een nieuw kamermuziekensemble op te richten. Zij lieten zich inspireren door de niet voor de hand liggende combinatie van altviool, harp, fluit en zang, met de vele kansen en uitdagingen die deze bezetting in zich draagt.

Het ensemble kreeg de naam 'Revue Blanche', verwijzend naar het gelijknamige literaire en artistieke tijdschrift dat werd uitgegeven aan het einde van de 19de eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en de Toulouse-Lautrec. "De Witte Revue' werd zo genoemd omdat de som van alle kleuren wit is en een wit ongeschreven blad openstaat voor alle meningen en stromingen", een idee dat volledig aansloot bij de esthetiek die de muzikanten voor ogen hadden. Freedom of speech stond centraal, een begrip dat het ensemble invult door met een ongewone bezetting op zoek te gaan naar kleuren, schoonheid en emoties over de grenzen van de stijlperiodes heen.

Annelien Van Wauwe startte haar muzikale loopbaan op haar achtste met Paul Lecocq in Hamme en later Henri De Roeck in Sint-Niklaas, Belgie. Van 2005 tot 2011 studeerde ze aan de Musikhochschule Lübeck in de klas van Sabine Meyer. Annelien zette haar studies verder aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris bij Pascal Moragues. In Rome studeerde ze bij Alessandro Carbonare als academiestudente van het Santa Cecelia Orchestra. Annelien studeert momenteel aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn in de klas van Ralf Forster en Wenzel Fuchs.