Michiel De Vleeschhouwer (°30 oktober 1991 te Sevilla) begon trompet op 6-jarige leeftijd.
Aan de Kunstacademie Geraardsbergen volgde hij les bij Lode Mertens. foto swuk

Na het behalen van zijn Bachelor Trompet aan het Conservatoire Royal de Liège studeerde Michiel verder aan de Hochschule für Musik
und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig (bij leraar Guido Segers) waar hij het Masterdiploma uitvoerend musicus behaalde.

Daarna specialiseerde Michiel zich in hedendaagse muziek – trompet aan de “Hochschule für Musik und Theater München” bij Hannes Laübin.

Hij volgde masterclasses bij Reinhold Friedrich, Eric Aubier, Tine Thing Helseth, Manuel Blanco en Gabor Boldockzi.

Michiel was gedurende 2 seizoenen solotrompettist bij het Duitse topjeugdorkest “Neue Philharmonie München”, waarmee hij o.a. op
concertreis naar China ging.

In 2016 won hij een stipendium voor het “National Music Festival Washington” en werd hij geselecteerd voor het "Top 10 Musicians from Europe" programma (Magna Recia).

In 2017 werd Michiel vaste vervanger bij de München Symfoniker na drie keer de finale bereikt te hebben in audities bij dit orkest, en werd hij genomineerd door SWUK als "Artiest in de residentie".

In 2018 won hij een Praktikantenplaats in het "Staatstheater Braunschweig" (Duits A-orkest).

Het komende jaar zal Michiel - naast zijn activiteiten in het Staatstheater Braunschweig - op China-tournee gaan als solotrompettist met het "Deutsche Radio Kammerorchester".