Het 'duo Desimpelaere' bestaat uit Erik Desimpelaere (°1990), pianist-componist en zijn broer David (°1991), contrabassist.Duo Desimpelaere

Ze maken sinds hun prilste kindertijd samen muziek. Ze kregen hun basisvorming aan de SAMWD “Peter Benoit” te Harelbeke.
Deze vormingsjaren werden bekroond met eerste prijzen contrabas, kamermuziek en jazz tijdens de wedstrijd ‘Belfius Classics’.

Erik behaalde het masterdiploma Piano (bij prof. Piet Kuijken) aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en een masterdiploma Compositie (bij prof. Wim Henderickx en Luc van Hove) aan het koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds september 2014 begon Erik de opleiding orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij krijgt er les van Prof. Ed Spanjaard en Prof. Lucas Vis.
In 2011 behaalde hij de compositieprijs ‘Agniez’ van het Koninklijk Conservatorium Brussel met zijn houtblaaskwintet ‘Les cinq Motets d’Mirages’. Zowel in 2011 als in 2012 was Erik finalist van de ‘International Antonin Dvorak Composition Competition’ te Praag en viel daarbij telkens in de prijzen : ‘2nd Prize Junior Category’ en ‘Special Prize for the best free composition among junior participants’ (2011), ‘Third Prize Junior Category’, ‘Special Prize for the best Fugue among junior participants’ en ‘Special Prize for the best chamber music’ (2012). In 2012 kreeg hij de ‘Prix Buffin de Chosal’ voor contrapunt toegekend door het Koninklijk Conservatorium Brussel. In februari 2013 was Erik één van de drie laureaten tijdens de finale van de Internationale compositiewedstrijd voor harmonieorkest van Harelbeke Muziekstad met zijn werk ‘Secreta’. Hij behaalde de eerste prijs en de publieksprijs.

David studeerde in 2013 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de master Contrabas met de grootste onderscheiding (bij prof. Frank Coppieters). Hij beëindigde in 2012 een Postgraduaat aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij professor Rinat Ibragimov. In 2013 kreeg hij de onderscheiding Horlait-Dapsens als hoofdlaureaat van het Conservatorium Brussel. In de zomers van 2012 en 2013 werd hij uitgenodigd als solist en kamermusicus op de 'Encuentro de Musica' te Santander (Es). In Januari 2014 werd David aangenomen als aanvoerder contrabas bij Brussels Philharmonic.

In 2011 werd hij eerste laureaat van “the International Double Bass Competition Brno 2011” , een wedstrijd die gehouden werd tijdens de “11th International Double Bass Convention” in Brno (Tsjechië). In december 2011 behaalde hij de derde prijs tijdens de ‘IV International Serge Koussevitzky Double Bass Competition’ in St. Petersburg (Rusland). In juni 2013 werd hij vierde laureaat in de Solo Competitie van de 'International Society of Bassists' in de Eastman School of Music (Rochester, NY).

De kruisbestuiving tussen deze twee verschillende muzikale persoonlijkheden is boeiend. De filosofische doordachtheid en creativiteit van Erik, de onstuimige passie voor de contrabas van David en hun open blik voor heel veel soorten muziek maken van hen reeds op deze jeugdige leeftijd een fascinerend duo. In 2013 brachten ze hun eerste CD 'Reflections on a song' uit bij label PHAEDRA. Deze CD bevat nooit eerder opgenomen belgische kamermuziek voor contrabas en piano.