Annelies Van Hijfte begon haar muzikale loopbaan als klassiek gitariste, waarvoor ze haar masterdiploma behaalde aan het conservatorium van Gent. annelies van hijfte
Ze debuteerde op het Theaterfestival van Brussel met de voorstelling 'Meiose' (Studio Villanella).
Met haar toenmalige muziekgroep Keizer Platypus componeerde zij hiervoor de muziek.
Daarna startte ze in hetzelfde Conservatorium van Gent met een studie klassieke zang bij Gidon Saks en Mireille Capelle.
In 2014 behaalde zij voor haar masterproef een grootste onderscheiding en ontving de prijs Legaat Aerens. In haar laatste jaar studeerde Van Hijfte aan de prestigieuze Guildhall School of Music and Drama in Londen, in de klas van Marilyn Rees.
Tijdens 2011-2012 maakte zij deel uit van de Operastudio Vlaanderen, waar ze samenwerkte met regisseurs als Frédéric Dusenne, Ronny Lauwers, Vincent van den Elschout, Benoit de Leersnyder en dirigenten als Filip Rathé en Ivo Venkov.
Van Hijfte heeft podiumervaring kunnen opdoen met ensembles als Scoppio di Vesuvio olv Gidon Saks.
Hiermee vertolkte ze rollen zoals Poppea (‘L'incoronazione di Poppea’), The Governess (‘Turn of the screw’), Aspasia (‘Mitridate’) en Valletto (‘L'incoronazione di Poppea').
Ze nam ook deel aan de zomerstages van muziektheater Transparant en speelde in 'Orfeo' (als Euridice) en 'Solitude'.

In de zomer van 2012 creëerde ze de opera 'Tongval' van Frank Nuyts op het festival Kabal.
In 2013 mocht zij deelnemen aan The Yorke Trust Summer Course in Norfolk waar zij 'Helena' uit 'a Midsummernight's dream' (Britten) zong. Annelies Van Hijfte is een vast lid bij het ensemble 'Bang-up Opera!'. Het voorbije jaar vertolkte zij met hen Despina uit ‘Cosi fan tutte’. Ook met de voorstelling 'A grand opera night' toeren zij door heel België. Ze volgde masterclassen en coachings bij oa. Ann Murray, Pietro Rizzo, Graham Johnson, sir Thomas Allen, Gordon Steward, Margarida Natividade en David Gowland. In 2012 won ze de eerste prijs 'New Tenuto', en kreeg zij de kans te zingen met het 'Orkest van de Lage Landen' olv Marcel Proost. Ook mocht zij als solist optreden met het orkest van the School of Arts olv Dirk Brossé. In 2014 won zij de eerste prijs in de wedstrijd ‘Bell'arte’ in Braine-l'alleud. Met pianist Frederik Martens vormt zij een vast duo, en geeft ze geregeld concerten. In oktober 2015 zong ze voor het eerst op het Oxford Lieder Festival, waar zij deel uitmaakte van het recital ‘Dreams’, samengesteld door de pianiste Lana Bode.