Charles Dekeyser

 De Belgische bas Charles Dekeyser (°Gent, 1986), begon zijn zangstudies bij Martine Reyners,
hij studeerde nadien zang aan
het Conservatoire Royal de Bruxelles en in de Operastudio Vlaanderen
waar hij in 2010 als laureaat afstudeerde.
Nadien perfectioneerde hij zich gedurende 4 jaar aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth
onder de leiding van José Van Dam.

In 2014 nam Charles deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang waarbij
hij halve finalist werd.

Zowel aan de Opera de Wallonie als aan de Opera de Rouen, zingt hij de rol van Sarastro in de Toverfuit(W.A.Mozart).

Voor zijn debuut aan de Vlaamse Opera treedt hij op in Semiramide (G.Rossini) en nadien in De Munt in Les Huguenots (G.Meyerbeer) en in Lulu (A.Berg).

Hij treedt op met vermaarde dirigenten als Marc Minkowski, Alberto Zedda, Ludovic Morlot, Charles Dutoit, Sir Christopher Warren Green, Giovanni Antonini, Christian Arming e.a.

Met de Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio koor, zingt Charles de rol van Paulus in Paulus (F.Mendelssohn) en met het Symfonisch Orkest van De Munt de basrol in Pulcinella (I.Stravinsky). Hij werkt ook samen met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Collegium Vocale Gent voor de baspartij in de Grosse Messe (W.A.Mozart). Op het Festival van Verbier 2014 zingt Charles in Fidileo (L.V.Beethoven) o.l.v. Marc Minkowski en in La Damnation de Faust (H.Berlioz) o.l.v. Charles Dutoit. Hij treedt op in de Vlaamse Opera ter gelegenheid van een Hommage aan Gerard Mortier. Voor Gent Festival van Vlaanderen 2014 verzorgt hij tijdens de slotavond OdeGand by Night het recital Nacht und Träume. In 2015 werkt hij aan de Vlaamse Opera mee aan H<3RT 2 GET!, een operaproductie rond Mozart-Da Ponte en debuteert hij in de rol van Christus in de Mattheuspassie (Bach) . In Madrid zingt hij samen met het Nationaal Orkest van Spanje, de basrol in het Requiem van Mozart. Tijdens het seizoen 2015-2016 maakt hij deel uit van de Operastudio van het Opernhaus te Zürich.

Voor meer info : www.charlesdekeyser.com