Annelien-Van-WauweAnnelien Van Wauwe startte haar muzikale loopbaan op haar achtste met Paul Lecocq in Hamme en later Henri De Roeck in Sint-Niklaas, Belgie. Van 2005 tot 2011 studeerde ze aan de Musikhochschule Lübeck in de klas van Sabine Meyer. Annelien zette haar studies verder aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris bij Pascal Moragues. In Rome studeerde ze bij Alessandro Carbonare als academiestudente van het Santa Cecelia Orchestra. Annelien studeert momenteel aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn in de klas van Ralf Forster en Wenzel Fuchs.

Er werden haar beurzen toegekend van verschillende stichtingen en organisaties zoals de Ad Infnitum Foundation, de Villa Musica Kamermuziekstichting en de Mozart Gesellschaft Dortmund

In 2012 won ze de beurs van de Yamaha Scholarship Competition for Woodwinds in Berlijn en kreeg zij een beurs van de Deutsche Musikwettbewerb in Bonn. Naast haar activiteit als concertiste, was Annelien lid van de Yehudi Menuhin Foundation, die tot doel heeft klassieke muziek te brengen in ziekenhuizen, rustoorden, weeshuizen, gevangenissen en kleuterscholen.
Annelien Van Wauwe is laureate van talrijke internationale wedstrijden. Zo won ze de Concorso Internazionale Marco Fiorindo in Turijn, de Axion Classics Dexia wedstrijd in Brussel en de Internationaler Musikwettbewerb für die Jugend in Oldenburg, waar ze ook de NDR Kultur Förderpreis ontving. Annelien is laureate van de 1. .nternationaler Klarinettenwettbewerb in Freiburg en won de 1st International Clarinet Competition in Lissabon. Als gepassioneerde orkestklarinettiste speelde Annelien als vervangster in verschillende orkesten waaronder het Orchestre de Paris en het Rotterdams Philharmonisch Orkest . Zij was ook soloklarinettiste in het Gustav Mahler Jugend Orchester.

Als soliste speelde Annelien met het Brussels Philharmonic Orchestra, de Belgische Kamerflharmonie, het Prague Chamber Orchestra, de Neubrandenburger Philharmonie, het Köllner Kammerorchester en het Swedish Chamber Orchestra. Annelien speelde soloconcerten in alle belangrijke belgische concertzalen en in belangrijke concertzalen zoals het Konzerthaus Berlin, de Tonhalle Zürich en het Concertgebouw Amsterdam. In Duitsland speelde ze recitals en kamermuziekconcerten onder andere tijdens de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en de Kissinger Sommer.

Tijdens een Europatournee samen met Sabine Meyer speelde Annelien Weber´s Concertino op. 26 en Mendelssohn´s Konzertstücke Op. 113/114.

Website: http://www.annelienvanwauwe.com/bi-bi-n.html

Claude Debussy: Première Rhapsodie. Annelien Van Wauwe klarinet en Lucas Blondeel piano 


You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video Carl Maria von Weber: Grand Duo concertant.     Annelien Van Wauwe klarinet en Lucas Blondeel piano.


You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video.