TS-WouterV-12_new1_513x768.jpg

Wouter Valvekens is een Belgisch concertpianist. Hij werd uitgenodigd om op te treden in België, Italië, Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, in solorecitals en als solist met het Euregio Jeugdorkest, het St. John’s Chamber Orchestra en het Mechels Kamerorkest. In 2020 maakte hij zijn recitaldebuut in deSingel Antwerpen, en in de Henri Le Boeufzaal van BOZAR Brussel.


Naast zijn solocarrière is Wouter Valvekens zeer actief in de kamermuziek. Enkele jaren geleden richtte hij met violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman het trio Aries op. Het trio won in 2020 de Supernova Kamermuziekwedstrijd, en neemt in juli 2021 zijn debuut-CD op. Hij debuteerde met het ensemble in de Henri Le Boeufzaal van BOZAR Brussel, dat door critici lovend onthaald werd. Wouter Valvekens is ook stichtend lid van het Werther Piano Quartet, dat ondersteund wordt door het Mozart Gesellschaft Dortmund. Het debuut van het ensemble in het Konzerthaus Dortmund in 2018 werd op lovende kritiek onthaald.

 
Wouter Valvekens nam deel aan meerdere internationale wedstrijden. In 2016 won hij de 1e prijs en de publieksprijs op de internationale VriendenCultuurPrijs-pianowedstrijd in Tilburg, en de 3e prijs op de César Franck International Piano Competition. In 2019 won hij de 1e prijs op de Paços Premium International Competition in Portugal.   


Wouter Valvekens kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen, waar hij studeerde bij Rita Degraeuwe. Hij behaalde met grote onderscheiding zijn diploma van bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij Polina Leschenko. Van 2018 tot 2020 studeerde hij bij Ian Fountain, waar hij in september 2020 zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte Wouter Valvekens zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 
 

Wouter Valvekens volgde masterclasses bij onder andere András Schiff, Imogen Cooper, Elisabeth Leonskaja, Richard Goode, Klaus Hellwig en Eldar Nebolsin. Hij wordt ondersteund door de Winifred Christie Trust Award en door Inspiratum vzw. De Londense Hattori Foundation verleende hem een Senior Award. Wouter Valvekens geniet eveneens van het mecenaat van de SWUK voor het volgen van masterclasses en voor het faciliteren van de door hem gegeven concerten.