foto swuk

Michiel De Vleeschhouwer (°30 oktober 1991 te Sevilla) begon trompet op 6-jarige leeftijd. 

Aan de Kunstacademie Geraardsbergen volgde hij les bij Lode Mertens. 

Na het behalen van zijn Bachelor Trompet aan het Conservatoire Royal de Liège studeerde Michiel verder aan de Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig
(bij leraar Guido Segers) waar hij het Masterdiploma uitvoerend musicus behaalde. 
Sinds oktober 2016 specialiseert Michiel zich in hedendaagse muziek – trompet aan de “Hochschule für Musik und Theater München” bij Hannes Laübin.  

Ondertussen bezocht hij Masterclasses bij Reinhold Friedrich, Eric Aubier, Tine Thing Helseth, Manuel Blanco en Gabor Boldockzi. 

Michiel was gedurende 2 seizoenen solotrompettist bij het Duitse topjeugdorkest “Neue Philharmonie München”, waarmee hij o.a. op concertreis naar China ging. 

Hij bereikte meermaals de finale in orkestaudities bij orkesten zoals München Symfoniker, Gewandhausorchester Leipzig, en bereidt zich voor op komende audities en in 2017 werd hij geselecteerd voor het "top 10 Musicians from Europe"- programma van het Magna Reciaorkest in Italië . 

In 2016 won hij een stipendium voor het “National Music Festival Washington”, en sinds 2 jaar staat hij op de reservelijst van het ‘Gustav Mahler jugendorchester’. 

Michiel werd onlangs genomineerd door SWUK als “Artiest in residentie” voor de komende twee seizoenen. 

Hij werkte als freelance – trompettist in o.a. Salzburg Philharmonie, European Philharmonia, München Symfoniker en het Nationaal Orkest van België, geeft les bij Piano Mobil München, en treedt regelmatig op als solist.